fbpx Skip to content

‘De vraag was niet langer wát ik wilde worden, maar wíe ik wilde worden…’

De reden waarom ik mijn eigen onderneming ben begonnen, heb je al deels kunnen lezen in mijn eerder blogs en op mijn Over mij pagina. Toch wil ik hier nog wat meer openheid over geven, omdat ik zeker weet dat er nog meer meiden zijn die overwegen om ‘de stap’ te gaan maken.

Generatieprobleem van de Millennials

Als introvert (en HSP) persoon, behorende tot de generatie Y (oftewel the Millennials), heb ik tot twee keer toe in 4 jaar tijd een burnout weten te scoren. Ik stelde te hoge eisen aan mijzelf, lag de lat altijd extreem hoog en wat nooit tevreden over mijn prestaties. Zowel zakelijk als privé. Gedurende 10 jaar heb ik diverse secretariële functies bekleed bij verschillende bedrijven, maar wilde altijd een trede hoger en meer. En ook al had ik totaal geen secretariële opleiding gevolgd, toch vond ik het de normaalste zaak van de wereld dat ik zo’n goed baan had want hé, ‘iedereen kan dit toch?!’. Van allround binnendienst medewerkster op een makelaarskantoor naar uiteindelijk directiesecretaresse bij een succesvolle holding; ik had de ‘top’ bereikt. Maar tevens ook mijn ondergang…

Ik was mezelf compleet verloren

Ook al had ik keihard geknokt voor die positie, ik was totaal niet gelukkig. Ik was alleen maar bezig met carrière maken, me te bewijzen aan mijzelf een mijn omgeving en mijn te wanen in een wereld van aanzien. Tot januari 2018 ik voor de tweede keer weer een keiharde burnout te pakken had. Ik was mezelf compleet verloren. Stond totaal niet meer in contact met mijn gevoel, wist niet eens meer hóe ik moest voelen! Dit had als gevolg dat ik ook nog eens een depressie wist te bemachtigen en ik mij totaal van de wereld heb afgezonderd voor zo’n 3 maanden. Ik moest echt mijn eigen ik terug vinden maar vooral weer vriendjes worden met mezelf. Alle hoge verwachtingen aan mezelf op de trein zetten en met een schone lei gaan beginnen door mezelf te accepteren wie ik was. De vraag die ik mijzelf steeds vaker ging stellen was niet ‘wát wil ik dan worden?’ maar ‘wíe wil ik worden?’.

Ik adviseer je niet harder maar slimmer te werken

Ik wilde weer in contact komen te staan met mijn gevoel en dat als leidraad gaan gebruiken voor de wegen die ik de verdere toekomst in zou slaan. Niet meer keuzes maken op basis van verstand maar op gevoel. En omdat ik weet dat er met mij nog heel veel andere (Millennials) ondernemers worstelen met de verwachtingen van zichzelf of van hun omgeving laten opleggen, moeite hebben met het vinden van een prettige balans in werk en privé, vergeten of verleren naar hun gevoel te luisteren, wil ik helpen met het bieden van eye-openers en het aanreiken van informatie en kennis op online marketing gebied, zodat er niet harder maar slimmer gewerkt kan worden en er voldoende tijd overblijft om te genieten van het leven!

Liefs,

Elvira

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll To Top